Recenze na 123dopyt.sk – co nabízí tento portál?

Recenze na poptávkový portál 123dopyt.sk.

Tento portál, kde můžete najít zajímavé pracovní příležitosti v různých oborech, má za sebou už přes dvacet let na trhu. K dispozici je přes třicet přehledných kategorií, díky čemuž si každý brzy najde tu svou. Zajímají vás ještě další čísla? Počet registrovaných už přesáhl hranici osmdesáti tisíc dodavatelů, každý měsíc se prostřednictvím tohoto portálu uskuteční přes tři tisíce různých obchodů. 123dopyt.sk využívají i známé firmy, jako jsou HappyPet, Prima Slovakia nebo RENO a Rauch.

 

Historie psaná od roku 2006

Úvodní stránka portálu.

Jak dlouho už funguje portál 123dopyt.sk? V provozu je už od roku 2006 a za celou dobu působení prošel dynamickými změnami, které reagují na potřeby současného trhu. Jde o přehledný web, kde najdete brzy to, co přesně potřebujete.

Krátkou registraci provedete jednoduše tak, že kliknete na žluté tlačítko s bílým nápisem „Registrácia“ v pravém horním rohu. Požádáni budete pouze o jméno, příjmení a telefonický kontakt, to je pro začátek vše!

Pokud budete mít jakékoliv otázky, které se týkají webu a obchodů, stačí napsat na emailovou adresu uvedenou v kontaktech, případně zavolat na infolinku, která je v provozu během všedních dnů od 8:00 do 16:30.

 

Jaké práce můžete poptávat?

Výhodou webu 123dopyt je hlavně rozmanitost nabídky. Primárně je zaměřen na manuální práce a hledání řemeslníků, ve více než třiceti kategoriích se budete přehledně orientovat už za krátkou chvíli. Jsou to kategorie, jako například Auto-Moto, kde jde o nákup a prodej vozů, jejich půjčování nebo prodej pneumatik a doplňků. Další početnou sekcí je Nábytek, kde jde o opravu nebo prodej kancelářského nebo domácího nábytku, případně jeho montáž a demontáž. V sekci Oděvy pak najdete poptávky a nabídky na pracovní, společenské, sportovní nebo také různé volnočasové oblečení. Je tedy jasné, že nejde o web, kde by byl na prvním místě online svět a vše, co k němu patří. Současně to neznamená, že se tu inzeráty na práci z domova nikdy neobjevují. Stačí jen správně hledat!

 

Online prostředí a práce s ním spojené

Kategorie veřejných zakázek.

Mezi kategorie, které se zaměřují na různé online práce a služby, patří například IT počítače a IT software, kde můžete najít i poptávku zaměřenou na tvorbu webů, e-learningových programů nebo různé další otázky spojené s programováním. Dostane se i na grafické služby, vývoj aplikací pro PC a mobilní telefony, tvorbu prezentací v PowerPointu, případně různé administrativní práce pro virtuální asistentky a účetní.

123dopyt je portál, kde můžete řešit také prodej a pronájem realit, servis různé elektroniky nebo poradenství v oblasti daní a financí. Repertoár je velmi široký, i když jsou na prvním místě řemeslníci, neznamená to, že nemůžete zadat svou poptávku nebo nabídnout služby v profesích, které se dají provádět z pohodlí domova.

Práce z domova je vyhledávané téma, umožní totiž pracovat i bez nutnosti dlouhých cest a osobní přítomnosti v kanceláři. Kromě sekcí, které jsou na toto téma přímo zaměřené, tedy IT počítače, IT software nebo IT telekomunikace se podívejte také do sekce Služby. Najdete tu více než dvacet tisíc různých položek. Spadá sem úklid a projekční nebo zahradnické služby, ale také jiné podkategorie. O čem je konkrétně řeč?

  • Grafika, design nebo reklama. Vše, co se zabývá weby.
  • Překladatelské služby a tlumočení. I to lze dělat online!
  • Projektová činnost. Také zde je možná práce z domova!
  • Práce v call centru, telemarketing.

 

Jak se zaregistrovat a vytvořit profil?

Na začátku je registrace, kdy budete potřebovat jen tři údaje. Jméno, příjmení a telefonické spojení na vás. Krátký hovor, rychlé vytvoření účtu, to vše je samozřejmost. Jde spíše o minuty, první poptávky si můžete prohlédnout ještě dnes a také na ně okamžitě odpovědět, pokud vás osloví.

Za samotnou realizaci zakázek nehradíte žádné provize, k ničemu dalšímu se proto nezavazujete a základní služby jsou zdarma. Ovšem, zpoplatněnou částí portálu je samotné zobrazení kontaktů, a pokud se stanete registrovaným dodavatelem, zaplatíte malý roční poplatek. Záleží také na tarifu, který si objednáte.

Přihlašovat se můžete i přes Google účet, další možností je kombinace emailu nebo IČO a zvoleného hesla. Vše je tak velmi jednoduché a zpracováno bude jen nutné minimum vašich osobních údajů.

 

Centrum pomoci je důležitou sekcí

V horní liště na webu najdete kromě přihlášení v pravém rohu také tlačítko „Centrum pomoci“. Pokud na něj kliknete, zobrazí se spoustu možností a návodů, jak postupovat v určitých situacích. Můžete tak ušetřit spoustu drahocenného času, který následně můžete věnovat svým zakázkám a jejich realizaci.

O čem je například řeč? Můžete se podívat na vzorové smlouvy, které zajišťují hladký průběh každé realizace zakázky. V případě problémů můžete vyplnit formulář, v němž požádáte portál 123dopyt o pomoc. Jistě se vám hodí i sekce, která se zaobírá správným sepsáním smlouvy. Každý podobný kontrakt má totiž určité právní náležitosti, s nimiž byste se měli podrobně seznámit.

 

Jak vlastně zadat poptávku?

123Dopyt.sk je největší poptávkový systém na Slovensku.

Pokud někoho hledáte, je to snadné. Klikněte na tlačítko vpravo nahoře ve světle modré barvě „Zadať zadarmo dopyt“. Stačí provést základní popis, kde bude lokalita a doplňující informace, případně i přílohy, pokud je nutné znát podrobnější informace už dopředu. Představíte se, jestli jste živnostník nebo soukromá osoba, vyplníte základní kontaktní údaje a jste hotovi. Pak už jen čekáte, kdo se vám ozve!

Samotná poptávka je zdarma a 123dopyt.sk pouze rozešle informaci všem dodavatelům, že hledáte práci. Každý týden je tu více než pět stovek různých poptávek, možná jedna z nich bude mířená právě na vás. Poptávku lze zadat jen prostřednictvím krátkého online formuláře, případně je k dispozici infolinka. Vhodné je přidat i fotografie a co nejpřesnější popis poptávky.

 

Reference jako doklad transparentního přístupu

123dopyt má také řadu referencí od dodavatelů, kde nechybí ani poděkování formou krátkého videa. Totéž platí o poptávajících, což je zárukou transparentnosti celého portálu. Někteří už tento web využívají dlouhé roky. Jde o největší systém pro poptávky na Slovensku, měsíčně se zpracuje na tři tisíce poptávek, finanční objem takových zakázek dosahuje téměř hranice 80 milionů eur, což je skutečně mimořádná suma.

 

Jak vyhledávat jednotlivé dodavatele?

Hledáte konkrétní firmu? Napište to do vyhledávače (ikonka lupy) a pak jednoduše klikněte na modré tlačítko, kterým začnete vyhledávat. Můžete si také rozkliknout jednotlivé kategorie (Auto-Moto, Textil a oděvy, IT a telekomunikace) a pak dále vyhledávat podle konkrétních kritérií. Například v kategorii IT a telekomunikace je přes pět tisíc firem nebo podnikatelů. Hledání vhodného dodavatele tak nemusí být nijak obtížné. Stačí tedy jen několik kliknutí a brzy najdete to, co právě potřebujete.

 

Pár slov na závěr

Registrace je snadná a zabere jen několik minut. Pokud nabízíte online služby a pracujete home office na volné noze, tento web byste rozhodně neměli minout! Je to zajímavý web, kde můžete získat informace a nové zakázky, což je hybným motorem každého, kdo se rozhodl pracovat sám na sebe.

Začít můžete zde.

 

Našli jste v tomto článku zajímavé informace, které považujete za prospěšné? Pak se o ně podělte se svými známými a možná tak někomu pomůžete. Stačí, když článek budete sdílet nebo mu dáte like. Určitě doporučuji připojit se i k mé facebookové skupině, ve které neustále zveřejňuji novinky týkající se práce z domu a podnikání na internetu. Klikněte na líbí se mi to“ a v upozorněních nastavte  „dostávat všechny příspěvky“.

 

Sdílejte:

Leave a Reply